lunes, diciembre 24, 2007

És nit de pau, és nit d'amor

Avui és un dia tan especial. Tots aquells als que estimem estan presents als nostres cors.
Si visiteu el blog dels nostres amics italians veureu el post tan entranyable que ens han dedicat, cliqueu ací, quina meravella, veritat? quants bons records i quantes coses estem descobrint amb ells...








Volem desitjar-vos el millor per aquestes dates i per al 2008 en totes les llengües que sabem i en les que ens agradaria conéixer, però deixem parlar a la música:

Unim els nostres cors per un món millor!



Etiquetas: , ,

jueves, diciembre 20, 2007

Visita dels nostres amics italians




Avui ha sigut un dia molt especial. Hem començant escrivint cartes a la Befana i decorant l'aula on ens anàvem a juntar tots. A les 10 han acudit Gianpiero, Cristina, Giuliana i Mila amb els seus alumnes de l'EOI de Sagunt,portaven barrets del "Babbo Natale". També ha vingut Toni Navarro, assessor de l'àrea de llengües del Centre de Professors de Sagunt. Els hem donat la benvinguda cantant "Ci vuole un fiore"



A continuació ens han contat con celebrem els Nadals, sobretot allò que els diferencia, com la tradició de la Nit de Nadal quan a les 12 de la nit i cantant "Tu scendi dalle stelle" el més xicotet de la casa porta al Jesuset al pesebre i tots l'acompanyen amb ciris. Nosaltres hem volgut fer-lo i Mireia, la més xicoteta de l'escola portava al Jesuset i els més joves de cada curs portaven els ciris. També ens han dit que mengen llentilles la nit de cap d'any i la més curiosa: la Befana, que és la velleta que els porta els regals. Ens han regalat un calcetí amb per a veure si ens visita la nit del 5 al 6 de gener. Què passarà si us troba amb els Reis d'Orient? Es faran també amics?
A veure com us porteu que també us pot deixar carbó!


Ens hem quedat els alumnes de 2n i 3r a jugar a la "Tombola", joc familiar per a d'ells el dia de Nadal. Giuliana cantava els números en italià, Josemi en valencià i els majors ens ajudaven als més menuts. Christian ha cantat "ambo", "terno" Bosco, "quaterna "Rocio, Bosco ha repetit con la "cinquina" i David a completat el cartó portant-se una TOMBOLA.



A continuació hem arreplegat un donatiu simbòlic per a una ONG que construirà una escola en un país on fa falta. El portarà el "superheroe". Per acabar hem menjat "panettone" i pastissets de boniato.


BON NADAL I FELIÇ 2008!. Hasta pronto.

BUON NATALE E UN FELICE 2008! A presto!


viernes, diciembre 14, 2007

Festa di Natale alla scuola Santa Anna di Quartell



Amb aquest títol ens dediquen avui un post al seu blog els nostres amics italians della Escola oficial d'idiomes de Sagunt. Clicar ací i el podreu visitar.

Com saben us ha agradat molt la Befana ens parlen de la història. Segons una antica llegenda quan els Reis estaven buscant Betlem per tal de veure al "Bambino" van demanar informació a una velleta, però no va saber explicar-los per on era, li van dir que els acompanyara, però ella els contestà que devia treballar. Més tard canvia d'opinió i va eixir a buscar-los, però no els trobà, així és que a cada xiquet que veia li donava un regal per si era el "Bambino". I torna a fer-lo cada any deixant regalets a les cases on el busca o deixant carbó als xiquets que no s'han portat bé.

Què penseu que us deixarà a vosaltres?

Cal escriure una carta a la Befana., també els nostres amics ens han enviat com fer-la.

I també ens parlen del "Superegali" que es per a col.laborar i compartir amb els xiquets que estan més necessitats, el "Superhero" serà un símbol que penjarem a l'arbre de nadal i que ajudarà als xiquets de tot el món.

Nosaltres estem preparant amb molta il.lusió la nadalenca que cantem la Nit de Nadal i que ens està agradant tant a tots "Tu scendi dalle stelle". Podeu escoltar-la clicant al nom de la cançó.

Etiquetas: , ,

lunes, diciembre 03, 2007

Germanament : EOI - Escola Santa Anna Quartell

DESIG DE LLENGÜES?

ITALIÀ PER A PRINCIPIANTS...


Amb aquest atractiu títol ens va captivar el curset convocat pel Centre de Professors de Sagunt a uns quants mestres de l'escola, allà pel maig de 2006. Allí vam conèixer a Gianpiero que en unes poques sessions ens va despertar la curiositat per la seua llengua, per com contagiar les ganes de comunicar-se i per la utilització dels blogs a l'escola. El fet de ser alumnes de nit i mestres de dia ens va fer comprendre millor les dificultats amb les que s'enfrontaven els nostres xiquets i xiquetes al viure-les nosaltres directament.


El curs passat ens apuntarem a l'EOI de Sagunt per continuar el camí encetat amb tanta il.lusió, en aquesta ocasió coneguerem a Cristina, la nostra profe de 1r. Va començar una col.laboració entre la nostra escola i el seu departament d'italià que a final de curs va culminar en un germanament. Vingueren a visitar-nos, ens ensenyaren la cançó "Ci vuole un fiore" i ens van contar una rondalla de Rodari "A sbagliare le storie". Els nostres alumnes els prepararen un cartell on posava "Benvenuti", una representació i un poster de "Il vampiro che aveva mal di denti" i la cançò "L'inverno è andato".

Per tal de celebrar junts el nadal ens han anunciat la seua visita, cliqueu ací i veureu l'entrada que ens van dedicar al seu blog (Chiodo schiaccia chiodo) el passat diumenge i ací per veure la que ens dediquen avui.

A navegar i a descobrir tot allò que ens regalen amb tanta estima:
cançons, tradicions, jocs, passatemps, manualitats...

Com diuen els nostres amics: Buon divertimento!

Etiquetas: , , , ,